Tieto SUPERPOTRAVINY by ste si mali dopriať pravidelne, ak máte po päťdesiatke: Okrem zmiernenia menopauzy posilnia kosti a zlepšia trávenie!

Kvalita a zloženie konzumovaných potravín má na naše zdravie a kondíciu veľký význam. Preto si doprajte tie najhodnotnejšie. Týka sa ...

Kvalita a zloženie konzumovaných potravín má na naše zdravie a kondíciu veľký význam. Preto si doprajte tie najhodnotnejšie. Týka sa to hlavne žien 50+.

Fotogaléria

Vysoká nutričná hodnotu, dostatok vitamínov, minerálov, antioxidantov a vlákniny. To všetko potrebujú naše telá pre správne fungovanie. V období prechodu je dobré si nasledujúce potraviny zaradiť do jedálnička čo najčastejšie. Okrem trávenia a spevnenia kostí majú priaznivý vplyv na celkové zdravie.

Viete, kedy pracujú vaše orgány NAJAKTÍVNEJŠIE? Zistite, ako funguje srdce, obličky či žlčník a využite to vo svoj prospech Zobraziť článok

Špenát je bohatý na vitamíny K, A, E a C. A a vaše kosti ho milujú, tak prečo im ho nedopriať? Je známy ako ich účinné tonikum. Navyše pomáha udržiavať zdravé oči, podporujú imunitu a má protirakovinové účinky. Pri problémoch s pohyblivosťou čriev a pomalom trávení vám pomáha jeho obsah kyseliny šťaveľovej.

Malý strapatý stromček, alias pani brokolica tiež patrí do skupiny obľúbených a účinných superpotravín. Vďaka neutrálnej chuti je ľahko kombinovateľná s inými surovinami. Obsiahnutý vitamín C pomáha pri tvorbe dôležitého kolagénu, ktorý ocenia kosti alebo chrupavky kolien. Vláknina a enzýmy z brokolice podporujú trávenie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});