Viete, čo je niťový lifting a aké sú jeho výhody a RIZIKÁ? Toto všetko by ste mali vedieť, ak zvažujete omladzujúci zákrok

Byť navždy mladá, krásna, zdravá. Roky síce nezastavíte, ale telu môžete aspoň trošku pomôcť. Len treba vedieť, ako na to. Vyhnite sa ...

Byť navždy mladá, krásna, zdravá. Roky síce nezastavíte, ale telu môžete aspoň trošku pomôcť. Len treba vedieť, ako na to. Vyhnite sa týmto prešľapom, aby vaša energia a peniaze nevyšli navnivoč.

Fotogaléria

Naša tvár sa vekom mení. V mladosti má prirodzený mladistvý vzhľad v tvare V. S pribúdajúcimi rokmi sa však od brady tvár začína smerom k lícam a spánkom rozširovať. „Okrem toho nám ešte aj prirodzene ochabujú mäkké tkanivá, sánka nie je v jednej rovine a na brade vznikajú previsy, ktoré voláme syslíky,“ opisuje dermatologička Ružena Sochorová.

Ochabnutím svalov a vstrebávaním kostí sa tvar tváre mení na hranatý. Môže za to práve ovísanie sánky. Toto sú prirodzené zmeny, ktoré sa dejú na tvári a súvisia so starnutím.

Našťastie, s niektorými fyziologickými zmenami vieme zabojovať. Masážami, tvárovou jogou, kvalitným krémom, maskami ale aj zákrokmi, ktoré by mali ideálne prebehnúť pod odborným dohľadom skúsených lekárov. „Do mojej ambulancie prichádzajú pacienti s potrebou anti-agingu v rôznom veku. Okolo 30-ky sú to pacientky, ktoré chcú riešiť vypínanie obočia, alebo zodvihnutie špičky nosa. 

V 40 až 50-ke ich trápi tvar sánky. No a okolo 55 – 56 rokov už potrebujú riešiť celú tvár, líca, sánku, ale aj oblasť podbradku a krku, hovorí doktorka Sochorová, špecialistka na lekársku kozmetiku Life Style.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});