Najčastejšie chyby pri čistení pleti: Čomu sa vyhnúť a ako postupovať? TIETO základné pravidlá pri čistení treba dodržať, hovorí dermatologička

Mejkap, prach, peľ... Počas dňa je naša pleť vystavená rôznym faktorom, ktoré ju znečisťujú. Dermatologička Ružena Sochorová z ambulancie ...
  • Zdroj: Getty/PeopleImages

Mejkap, prach, peľ... Počas dňa je naša pleť vystavená rôznym faktorom, ktoré ju znečisťujú. Dermatologička Ružena Sochorová z ambulancie Lekáskej kozmetiky Life Style odporúča dôkladné čistenie ráno aj večer, a to aj vtedy, keď je pleť nenalíčená.

Dermatologička odporúča pri čistení dodržať základné pravidlá:

  • Ráno pleť očistíme čistiacou vodou, vhodné sú prípravky s obsahom aloe vera, harmančeka, uhorky, jemne odstránime zbytky nočného prípravku.
  • Večer je vhodné pleť očistiť čistiacim mliekom, prípadne použiť čistiaci gél s obsahom pantenolu, alantoínu, bisabololu.
  • Dva alebo trikrát do týždňa použite pri čistení pleti sonickú kefku, ktorá pomôže premasírovať pleť, odstráni odumreté kožné bunky a pleť prekrví.
  • Následne pleť dočistíme čistiacou vodou podľa typu pleti. Vyhnite sa produktom s obsahom parfumov, parabénov a farbív.
  • Po večernom dôkladnom očistení naneste kvalitný nočný krém.

Po 30-ke nastáva ZMENA, tohto produkuje telo menej! Dostaňte STARNUTIE pod kontrolu skôr, ako prepukne naplno, takto sa to podarí Zobraziť článok

Pravidelné čistenie ráno a večer ocení hlavne aknózna pleť. „Vyznačuje sa totiž nadprodukciou mazu, ktorý treba odstraňovať z povrchu pokožky. V tomto prípade je možné použiť aj prípravky s obsahom alkoholu, ktorý pomáha odmastiť pleť. Pozor, nevysúšajte ju zbytočne veľa, a ak sa vám to stane, dôkladne ju zhydratujte,“ upozorňuje dermatologička Ružena Sochorová.

„Nadmerne vysúšaná aknózna pleť sa bráni tým, že časom tvorí ešte viac mazu akné sa zhorší.. Dobré je očistiť pleť vo viacerý ch krokoch, napríklad najprv umyť pleťovým gélom a následne dočistiť pleťovou vodou.“

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});