Recept na najlepšie tekvicové rizoto s fazuľkami si dobre odložte: Ak raz túto ZDRAVÚ dobrotu ochutnáte, nebudete chcieť inú!

Hokkaido je doslova bombou pre naše zdravie. Je zdrojom vysokého obsahu vitamínov C a E, karoténu, vápnika, fosforu a rôznych antioxidantov ...

Hokkaido je doslova bombou pre naše zdravie. Je zdrojom vysokého obsahu vitamínov C a E, karoténu, vápnika, fosforu a rôznych antioxidantov nevyhnutných na ochranu organizmu pred vznikom vážnych chronických ochorení.

Fotogaléria

Postup

  • Očistenú tekvicu pokrájame na kocky a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť na 180º na cca 20 až 25 minút.
  • Vo veľkej rajnici roztopíme maslo, na ktorom orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, cesnak a fazuľku. 

  • Pridáme ryžu, premiešame a všetko podlejeme vínom. 2-3 minútky na to všetko zalejeme naberačkou horúceho vývaru.
  • Všetko spolu varíme, kým ryža celkom nezmäkne.
  • Polovicu upečenej tekvice medzitým popučíme v miske na kašu a v závere primiešame k hotovému rizotu.
  • Nakoniec do rizota primiešame strúhaný parmezán, petržlenovú vňať a na kocky nakrájanú tekvicu. 

Chcete sa na jeseň chutne zahriať? Vyskúšajte RECEPT na najlepšie tekvicové latté! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});