Hokkaido je doslova bombou pre naše zdravie. Je zdrojom vysokého obsahu vitamínov C a E, karoténu, vápnika, fosforu a rôznych antioxidantov nevyhnutných na ochranu organizmu pred vznikom vážnych chronických ochorení.
Fotogaléria
Hokkaido tekvicu si najčastejšie vychutnávame upečenú alebo vo forme lahodnej krémovej polievky, nátierky či prívarku. No čo by ste povedali na dokonale nutrične vyvážené rizoto?
Pripravte si:
- 300 g tekvice (maslová alebo hokkaido)
- 100 g fazuliek v slanom náleve
- 2 PL olivový olej
- soľ
- 3 PL maslo
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 100 ml bieleho vína
- 150 g ryže
- 1 l zeleninového vývaru
- strúhaný parmezán a petržlenovú vňať na ozdobu
Postup nájdete na ďalšej strane.