Jedno z najväčších záhad tela: ŠTIKÚTKA! Ak vás trápi časté čkanie, spozornite, príčinou môže byť vážna choroba, okamžite navštívte lekára!

Vo všeobecnosti neškodná a príležitostná, napriek tomu dráždivá. Našťastie, existujú praktické riešenia, vďaka ktorým dostanete čkanie ...
  • Zdroj: Getty/nicoletaionescu

Vo všeobecnosti neškodná a príležitostná, napriek tomu dráždivá. Našťastie, existujú praktické riešenia, vďaka ktorým dostanete čkanie pod kontrolu.

Štikútka vyvoláva všeobecnú veselosť, ale aj rozpaky pre osobu, ktorá je obeťou. Tento kŕč je schopný pokaziť romantické rande alebo profesionálny prejav. Odkiaľ je? Ako sa jej vyhnúť a ako ju liečiť? 

Zdravie, krása a vitalita: Vitamínmi nabitý VČELÍ PEĽ dokáže hotové zázraky, pre toto by ste ho mali čo najskôr vyskúšať! Zobraziť článok

Pôvod záhady

Štikútka, tiež nazývaná frenoglotický myoklonus, patrí do tej triedy zdravotných ťažkostí, ktoré ostávajú tajomstvom. Jej príčiny, rovnako ako jej užitočnosť, nie sú s určitosťou známe. Je definovaná ako neúmyselný kŕč bránice, po ktorom nasleduje rýchle uzavretie hlasiviek. Údajne postihuje ženy menej, ako mužov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});