Kvalita a zloženie konzumovaných potravín má na naše zdravie a kondíciu veľký význam. Preto si doprajte tie najhodnotnejšie. Týka sa to hlavne žien 50+.
Fotogaléria
Za vitamínovú bomba (A, C, E ) plnú minerálov (draslík, horčík a vápnik) sa považuje švajčiarsky mangold. Jeho konzumácia nám posilní kosti a obsiahnutá vláknina zlepšuje trávenie.
Štiplavý prírodný lekár s protizápalovými a antimikrobiálnymi účinkami je zázvor, ktorý nám pomáha udržiavať zdravý tráviaci systém (napr. upokojí podráždený žalúdok). Znižuje aj hladinu cukru v krvi.
Červená repa alebo ak chcete cvikla, je bohatá na železo, meď, draslík, vlákninu a vitamín C. Jej betaín bráni rozvoju kôrnateniu tepien a podporuje činnosť pečene. Účinne vylučuje soľ z tela, povzbudzuje činnosť žalúdka a tvorbu žlče.
Výber redakcie