Grace Kelly mala už pred svadbou, keď proti jej SNÚBENCOVI rázne zakročili rodičia! Ako známeho módneho návrhára odpratali z cesty?

Pred sebou mala úspešnú filmovú kariéru. Dve veci však poriadne zamiešali karty jej osudu. Rodičia a hlas srdca.

Pred sebou mala úspešnú filmovú kariéru. Dve veci však poriadne zamiešali karty jej osudu. Rodičia a hlas srdca.

Fotogaléria

Grace Patricia Kelly sa narodila do rodiny amerického olympijského veslára a učiteľky a trénerky atletiky. Vyrastala vo Filadelfii s tromi súrodencami. Počas štúdia na prestížnej Ravenhillovej akadémii sa spoločne s matkou a sestrami venovala modelingu.

Na univerzite sa viac zaujímala o herectvo a učila sa tancovať. Po promóciách chcela ísť ďalej na Bennington College, ale kvôli zlým výsledkom z matematiky ju nezobrali.

Odišla preto do New Yorku a snažila sa popri modelingu presadiť aj v divadle. Zapísala sa na Americkú akadémiu dramatickým umení, a zakrátko debutovala na Broadwayi v hre Otec. Vo filme začínala menšou úlohou v dráme Fourteen Hours.

Rita Hayworth  a Lary Parks
Sexsymbol 40. rokov Rita Hayworth bola v čase dospievania otcom bitá aj sexuálne zneužívaná: Prežívala PEKLO, depresie zapíjala alkoholom Zobraziť článok

Potom nasledovanie niekoľko ďalších filmov, hrala napríklad v úspešných dielach ako The Swan, The Bridges at Toki-Ri, The Country Girl, Mogambo, High Society, To Catch a Thief, Dial M for Murder, High Noon či Rear Window.  Za svoj výkon v The Country Girl získala Oscara za najlepší vedľajší herecký výkon.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});