Sexsymbol 40. rokov Rita Hayworth bola v čase dospievania otcom bitá aj sexuálne zneužívaná: Prežívala PEKLO, depresie zapíjala alkoholom

Bola jednou z najžiarivejších hollywoodskych hviezd prvej polovice minulého storočia. Vďaka talentu a kráse si podmanila všetkých, ale ...

Bola jednou z najžiarivejších hollywoodskych hviezd prvej polovice minulého storočia. Vďaka talentu a kráse si podmanila všetkých, ale ku koncu života jej osud nadelil smutný koniec.

Fotogaléria

Malá Margarita Carmen Cansino sa narodila v roku 1918 ako prvé dieťa do rodiny tanečníkov, ktorým kolovala v žilách španielska, írska a americká krv. Po nej mali rodičia ešte dvoch synov.

V deviatich rokoch sa jej rodina presťahovala do Hollywoodu. Tam spolu neskôr všetci tancovali po nočných kluboch, ale filmoví producenti si všimli práve mladú Margaritu. Prvú zmluvu vďaka nim podpísala ako 17-ročná.

Otec bol na ňu veľmi tvrdý, a podľa biografie If this was happines od Barbary Leaming, okrem tanca nepoznala takmer nič, žiadnu školu ani kamarátov. Neskoršiemu manželovi Orsonovi Wellsovi mala prezradiť, že v tom neradostnom čase dospievania bola otcom bitá aj sexuálne zneužívaná.

Claudette Colbert
PIKANTNÉ tajomstvo zlatého veku Hollywoodu: Bohatá a vplyvná herečka navonok žila usporiadaným životom, ALE... Zobraziť článok

V roku 1937 sa vydala za manažéra Edwarda Judsona, ktorý z nej urobil hviezdu. Vodil ju na kurzy prejavu, zmenou prešli aj čierne vlasy cez hnedú až na blond, a prijala umelecké meno Rita Hayworth, ktorým bolo matkine priezvisko Haworth s lepšie znejúcim vloženým y.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});