Botox je lekársky ZÁZRAK: Rieši viac problémov, ako ste možno tušili. AHA, kde všade sa dá ešte aplikovať

V posledných rokoch si lekárske využitie botoxu získalo významnú pozornosť a vyvolalo zvedavosť medzi výskumníkmi, praktickými lekármi ...
  • Zdroj: Getty/MilosStankovic

V posledných rokoch si lekárske využitie botoxu získalo významnú pozornosť a vyvolalo zvedavosť medzi výskumníkmi, praktickými lekármi a pacientmi. Aj keď sa botox bežne spája s jeho kozmetickými výhodami, preukázal aj pozoruhodné pozitívne účinky v rôznych medicínskych aplikáciách.

"Botox sa môže použiť aj na liečbu nadmerného potenia, známeho ako hyperhidróza. Tá môže byť pre postihnutých znepokojujúcim a trápnym stavom. Prerušením chemických signálov, ktoré stimulujú potné žľazy, môžu botoxové injekcie drasticky znížiť nadmerné potenie a poskytnúť jednotlivcom novoobjavenú dôveru a pohodlie," prezradil nám MUDr. Marek Štefánik, chirurg, odborník na krásu a majiteľ estetickej kliniky HAREM Clinic.

Krásne tvarovaný nos už môžete mať aj bez chirurgického zásahu: Zabudnite na bolestivú rekonvalescenciu, pri TEJTO metóde je efekt okamžitý, prirodzený! Zobraziť článok

V súčasnosti prebieha výskum potenciálneho použitia botoxu pri iných zdravotných problémoch, ako je dysfunkcia močového mechúra, chronická bolesť a dokonca aj depresia. Predbežné štúdie ukázali sľubné výsledky, no na úplné pochopenie výhod a rizík botoxu v týchto oblastiach je potrebný ďalší výskum.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});