Botox je lekársky ZÁZRAK: Rieši viac problémov, ako ste možno tušili. AHA, kde všade sa dá ešte aplikovať

V posledných rokoch si lekárske využitie botoxu získalo významnú pozornosť a vyvolalo zvedavosť medzi výskumníkmi, praktickými lekármi ...
  • Zdroj: Getty/MilosStankovic

V posledných rokoch si lekárske využitie botoxu získalo významnú pozornosť a vyvolalo zvedavosť medzi výskumníkmi, praktickými lekármi a pacientmi. Aj keď sa botox bežne spája s jeho kozmetickými výhodami, preukázal aj pozoruhodné pozitívne účinky v rôznych medicínskych aplikáciách.

Vedeli ste, že jedno z hlavných medicínskych použití botoxu je liečba svalovej spasticity? Ide o stav charakterizovaný mimovoľnými svalovými kontrakciami a stuhnutosťou.

Ľudia s ochoreniami, ako je detská mozgová obrna, roztrúsená skleróza a dystónia, zaznamenali významné zlepšenie svalovej funkcie, zníženie bolesti a zlepšenie kvality života po liečbe botoxom.

Brní vám v oku? Ak vám znenazdajky šklbne viečkom, toto sú možné príčiny! Viete, kedy je dôvod OKAMŽITE vyhľadať lekára? Zobraziť článok

Bol schválený aj na liečbu chronických migrén. Pre pacientov, ktorí bojujú s chronickými migrénami, môže byť hľadanie úľavy neustálym bojom, no botox sa ukázal ako lúč nádeje.

Injekcia do špecifických oblastí hlavy a krku pomáha uvoľniť svaly a predchádzať nástupu migrény. To vedie k zníženiu závažnosti a frekvencie záchvatov. Funguje tak, že blokuje uvoľňovanie určitých chemikálií v mozgu.  

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});