Kozmetiku, ktorú považujete za IDEÁLNU po spálení slnkom, vám v skutočnosti škodí: Schválne, či aj vy robíte túto HRUBÚ chybu!

Ak vám slnko spálilo pokožku, je v skutočnosti poranená a je potrebné ju doliečiť. Preto je na mieste vyhnúť sa akýmkoľvek kozmetickým ...
  • Zdroj: Getty/Albina Gavrilovic

Ak vám slnko spálilo pokožku, je v skutočnosti poranená a je potrebné ju doliečiť. Preto je na mieste vyhnúť sa akýmkoľvek kozmetickým prípravkom, ktoré pleť ešte viac rozdráždia.

Patria sem peelingy alebo krémy s obsahom alkoholu. Najdôležitejšie je však NIKDY nepoužívať mastné produkty, resp. také, ktoré sú bohaté na oleje a rôzne maslá. Patrí sem vazelína, ale aj obohatené nočné krémy a krémy proti vráskam.

Po 30-ke nastáva ZMENA, tohto produkuje telo menej! Dostaňte STARNUTIE pod kontrolu skôr, ako prepukne naplno, takto sa to podarí Zobraziť článok

Okluzívne látky, ktoré sú v nich obsiahnuté, napr. uhľovodíkový olej, minerálny olej, parafín a ďalšie, zabraňujú pokožke vydávať teplo. To však pokožka spálená slnkom musí robiť! Ak jej v tom zabránite, zvyšujete jej podráždenie a zápal.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});