Spozorovali ste na sebe TOTO? Imposter syndróm sa mohol vkradnúť aj do vašej mysle, trpí ním obrovská časť populácie!

Som podvodníčka. Ani neviem, ako som sa k tejto práci dostala. Nie som dosť dobrá. Všetci sa mýlia ak si myslia, že som expert. Ako často ...
  • Zdroj: Getty/Jay Yuno

Som podvodníčka. Ani neviem, ako som sa k tejto práci dostala. Nie som dosť dobrá. Všetci sa mýlia ak si myslia, že som expert. Ako často vám takéto myšlienky prechádzajú hlavou?

Myšlienky, že ste podvodníčka, alebo že sa raz odhalia vaše vyfabulované nedostatky, sú súčasťou fenoménu známeho ako imposter syndróm. Na rozdiel od pokory, imposter alebo syndróm podvodníka môže spôsobiť skutočné škody: úzkosť, neschopnosť vychutnať si úspech a v niektorých prípadoch viera, že v kariére nemôžete pokračovať.

Chudnite počas pracovnej doby
Túžite pracovať z domu a slušne ZARÁBAŤ? Tipy, ako sa dopracovať k serióznemu zamestnaniu, ktorému dominuje SLOBODA Zobraziť článok

So syndrómom podvodníka sa človek necíti sebaisto alebo kompetentne, bez ohľadu na to, čo dosiahne. Nezažíva radosť z úspechu, pretože vždy čaká, že vyjde najavo jeho nedostatočnosť a „podvod“. A to aj napriek tomu, že vonkajším, objektívnym spôsobom dosahuje vysokú výkonnosť.

Čo spôsobuje syndróm podvodníka?

Syndróm spôsobuje, že ľudia pochybujú o svojich schopnostiach a úspechoch. Presnejšie, pochybujú o úcte ostatných k nim. Ale prečo?

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});