Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Uprednostňujete MASTURBÁCIU pred sexom so svojím partnerom? Pozor, možno je vaša sexuálna orientácia iná ako ste si mysleli

Niektorí ľudia prirodzene nepotrebujú a nevyhľadávajú fyzickú blízkosť. Je to normálne?
  • Zdroj: Getty/Elitsa Deykova

Niektorí ľudia prirodzene nepotrebujú a nevyhľadávajú fyzickú blízkosť. Je to normálne?

Typ C: sexuálne vzrušenie je vyhľadávané vo forme masturbácie, napriek blízkosti milovanej osoby, s ktorou sa títo ľudia len zriedkavo zapájajú do sexuálnej aktivity.

Typ D: jednotlivci, ktorí sa stotožňujú s touto formou asexuality, si vytvárajú citové väzby, ale v platonickom zmysle. Sex môžu dokonca považovať za nepríjemný.

Majú asexuálni ľudia vzťahy?

Láska a sex nemusia ísť ruka v ruke, napriek všeobecnému presvedčeniu, že presne tak to funguje. To je však len veľmi obmedzené videnie sveta. Samozrejme, nájsť partnera s asexualitou môže byť ťažšie ako pri iných sexuálnych orientáciách, keďže pre mnohých ľudí hrá sexualita vo vzťahu veľmi dôležitú úlohu.

Nemáte záujem o sex? Táto rastlina vás vráti späť do milostnej hry: Kočky, bude to pikantné, aj v ÚSTACH, aj SPÁLNI! Zobraziť článok

V hypersexualizovanom svete v ktorom sa takmer všetko (až otravne) točí okolo sexu, je mimoriadne ťažké, najmä pre asexuálnych ľudí, vyjsť s pravdu von alebo si uvedomiť svoju sexuálnu orientáciu. 

Allosexuál či panromantik: Medzi nami je 7 nových sexuálnych identít. Aký život vedú títo ľudia? Zobraziť článok

Ďalším predsudkom je, že asexuálni ľudia si nezakladajú rodiny alebo žijú svoj život sami. Ako už bolo spomenuté, často to tak nie je. Existujú napríklad hetero-asexuálne páry, ktoré majú deti. V každom prípade je vždy dôležité nájsť si čas na pochopenie zložitosti ich situácie a byť otvorený voči ostatným.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});