Pre tých, ktorí sa rozhodli odhaliť svoju homosexualitu: Toto si prečítajte skôr, ako poviete pravdu

Kedy to urobiť, komu to povedať a čo povedať, aby ste neutrpeli vzájomnú traumu? Nebojte sa, máme odpovede na všetko!

Kedy to urobiť, komu to povedať a čo povedať, aby ste neutrpeli vzájomnú traumu? Nebojte sa, máme odpovede na všetko!

Fotogaléria

Predtým, ako sa rozhodnete vyjsť s pravdou von, myslite na to, že cesta každého je iná. Neexistuje správne ani nesprávne načasovanie, ani spôsob, ako to urobiť. Všetko bude závisieť od situácie, v akej sa práve nachádzate.

Kým niektorí ľudia priznávajú svoju homosexualitu už v mladom veku, iní sa k tomuto kroku neodvážia nikdy. Niektorí to povedia každému, koho poznajú, iní to zdieľajú len s niekoľkými vyvolenými.

Ak ste sa už rozhodli…
Tzv. „coming-out“ môže byť mimoriadne oslobodzujúcim a vzrušujúcim zážitkom. Niečo ako padajúci kameň zo srdca po rokoch plných zničujúcej neúprimnosti, ktorá razom vyprchá ako para.

Hlavné motivácie ľudí, ktorí sa rozhodli povedať o sebe pravdu:

  • Som vo vzťahu a rád by som svojmu partnerovi predstavil rodinu.
  • Hľadám úprimný vzťah.
  • Chcem spoznať ľudí, ktorí majú rovnakú sexuálnu orientáciu ako ja.

Pre istotu pripomíname, že ak ste pevne rozhodnutý mlčať, pretože máte pocit, že by ste pravdou mohli niekomu ublížiť, je to úplne v poriadku – nerobí to z vás falošného človeka. Vaša homosexualita je len a len vaša vec.

Tlak, ktorý cítia ľudia v podobnej situácii, je enormný. Mnohých ťaží pocit, že sú k svojmu okoliu neúprimní, pretože záujem o opačné pohlavie iba predstierajú. Ale tak to nie je! V žiadnom prípade sa nemôžete cítiť vinný za svoje mlčanie.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});