Allosexuál či panromantik: Medzi nami je 7 nových sexuálnych identít. Aký život vedú títo ľudia?

Postupom rokov sa vo svete začalo formovať niekoľko sexuálnych identít a nie každý týmto novým pojmom rozumie. Pomôžeme vám ich pochopiť.
  • Zdroj: Getty/LeoPatrizi

Postupom rokov sa vo svete začalo formovať niekoľko sexuálnych identít a nie každý týmto novým pojmom rozumie. Pomôžeme vám ich pochopiť.

Sexuálna orientácia definuje pohlavie, ktoré vás priťahuje, alebo pohlavie o, ktoré máte sexuálny záujem. Kým pojmy, ako: heterosexuál, či homosexuál vznikli už okolo roku 1860, ďalšie sexuálne identity sú relatívne novým pojmom dnešnej doby.

Ani tie najkrajšie ženy ma nepriťahovali, no nie som ani gay. NEPOTREBUJEM sex s druhým človekom, uspokojím sa sám! Priznania asexuálov vás prekvapia Zobraziť článok

Najpoužívanejšia identita je samozrejme heterosexuál, človek, ktorého priťahuje opačné pohlavie. Táto identita je s nami už od počiatku ľudstva, ale čo tie ďalšie?

Asexuál

Človek, ktorého nepriťahuje ani jedno pohlavie a zároveň nemá záujem o žiadne sexuálne zážitky. Patrí sem aj človek, ktorý sa rozhodne pre sex iba za určitých podmienok.

Kým niektorí ľudia priznávajú svoju homosexualitu už v mladom veku, iní sa k tomuto kroku neodvážia nikdy.
Pre tých, ktorí sa rozhodli odhaliť svoju homosexualitu: Toto si prečítajte skôr, ako poviete pravdu Zobraziť článok

Allosexuál

Ide o úplný opak asexuála. Totiž, táto orientácia definuje každého človeka, ktorý má záujem o sex. Pojem má zároveň eliminovať dojem, že asexualita je abnormálna.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});