Máte prístup k čerstvým černiciam? Tak vyskúšajte tento recept, aby ste mohli svojím špeciálnym džemom v správnej chvíli zahviezdiť.
Fotogaléria
Marhule, hrušky, jablká, čerešne, slivky… to sú taká ovocinárska zaváracia klasika. O to viac poteší spestrenie v podobe drobného bobuľového ovocia (maliny, ríbezle, egreše…), a to zo zdravých a chutných černíc. Aj v špajzi to bude koniec koncov vyzerať pestrejšie.
Černice obsahujú vitamíny A, skupiny B (tiamín, riboflavín, niacín, pyridoxín, kyselinu listovú), C, E, K, minerály (vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok) a vlákninu.
Ak k nim pridáte chia semienka (sú plné omega-3 mastných kyselín), tak tie preberú funkciu prírodného želírujúceho prostriedku, ktorý v tomto prípade môžete smelo vynechať. Tak a teraz teda poďme na ten božský džem!