Treba sa báť operácie, OTRAVY alebo zápalu slepého čreva? TOTO sa stane, ak nechtiac prehltnete kôstku z čerešne

Aj vy ste v detstve počúvali historky, že keď zjete nejaké semienko z ovocia alebo melónu, tak vám v bruchu narastie malý strom? Určite ...

Aj vy ste v detstve počúvali historky, že keď zjete nejaké semienko z ovocia alebo melónu, tak vám v bruchu narastie malý strom? Určite áno, a možno ste to neraz zo žartu povedali aj svojim deťom či vnúčatám.

Fotogaléria

Ten strom je samozrejme pritiahnutý za vlasy, ale čo taká hrozba zápalu slepého čreva (apendicitída) ale možnosť otravy, nakoľko jadrá kôstkového ovocia prirodzene obsahujú aj jednu nebezpečnú látku. Kde je teda pravda? Téme sa venoval aj web poison.org.

Čerešne, višne, slivky, broskyne, marhule… sú v našich končinách obľúbeným ovocím. Občas sa stane (hlavne pri čerešniach či višniach), že nechtiac prehltneme ich guľaté semienko. To sa dostane cez pažerák do žalúdka, kde ho naše žalúdočné kyseliny nerozložia, ale putuje ďalej celým tráviacim systémom až z tela von.

Preferujete zdravý životný štýl? Potešte sa extra šťavnatým čokoládovým koláčom s čerešňami: Je bez CUKRU! Zobraziť článok

Jedna či dve kôstky sú pre naše telo neškodné, ale v prípade malých detí je ich konzumovanie nebezpečné, pretože ich priedušnica je užšia a kôstka ju môže upchať.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});