Treba sa báť operácie, OTRAVY alebo zápalu slepého čreva? TOTO sa stane, ak nechtiac prehltnete kôstku z čerešne

Aj vy ste v detstve počúvali historky, že keď zjete nejaké semienko z ovocia alebo melónu, tak vám v bruchu narastie malý strom? Určite ...

Aj vy ste v detstve počúvali historky, že keď zjete nejaké semienko z ovocia alebo melónu, tak vám v bruchu narastie malý strom? Určite áno, a možno ste to neraz zo žartu povedali aj svojim deťom či vnúčatám.

Fotogaléria

Odborníci ale neodporúčajú vedome jesť kôstky, a už vôbec nie rozdrvené a rozžuté. Nachádza sa nich nebezpečná chemikália amygdalín, ktorá sa neskôr v tele premení na toxický kyanid. V závislosti od skonzumovaného množstva odoberá bunkám kyslík.

Bolesť hlavy, nevoľnosť a dýchacie ťažkosti môžu byť signálmi takejto otravy.

Preto deti poučte o možných následkoch!

Bolesti brucho nemôžete podceniť.
Nepodceňujte bolesti brucha, môžu upozorňovať na vážne zdravotné problémy! Zobraziť článok

A čo slepé črevo?

V skutočnosti je zápal spôsobený zablokovaním časti červa s priemerom 1-2 cm a dĺžky 6-10 cm, ktorá je spojená s apendixom. Príznakom môže byť neistá bolesť v oblasti pupka, zhrbená chôdza pacienta, zvýšená teplota, zvracanie, hnačka či triaška. Bolesť sa zosilňuje pri pohybe alebo zakašľaní.

V závažných prípadoch prederavenia alebo prasknutia slepého čreva sa hnis dostane do brušnej dutiny, čo si vyžaduje okamžitý chirurgický zákrok.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});