Odložte si TENTO recept na NAJLEPŠIE klasické šišky: Oblížete si všetky prsty!

Obdobie fašiangov sa vyznačovalo okrem iného aj kopou dobrôt, vrátane domácich šišiek. Mäkučké, ľahučké a plné domáceho lekváru mizli ...

Obdobie fašiangov sa vyznačovalo okrem iného aj kopou dobrôt, vrátane domácich šišiek. Mäkučké, ľahučké a plné domáceho lekváru mizli z kuchyne ešte predtým, než celkom vychladli. Tak čo, už sa vám zbiehajú slinky?

Fotogaléria

Na približne 20 kusov budete potrebovať:

  • 500 g múky
  • 240 ml mlieka
  • 40 g kryštálového cukru
  • kocku droždia
  • 4 vaječné žĺtky
  • 54 gramov masla (zmäknutého)
  • štipku soli
  • 1 PL práškového cukru

Na náplň:

  • 530 gramov džemu (slivkového lekváru alebo želé)

Okrem toho:

  • tuk (na vyprážanie, napr. slnečnicový olej)
  • múka (na spracovanie)

Postup na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});