Herečky, ktoré dobre poznali odvrátenú stranu starého Hollywoodu: Nahá mŕtvola v spálni, dobodaný mafián aj znásilnená mladá hviezda

Hollywood! Kde to žije, kde sa dajú zarábať peniaze, kde na vás čaká sláva aj vášnivá láska. Ale aj krutý, nevyspytateľný!

Hollywood! Kde to žije, kde sa dajú zarábať peniaze, kde na vás čaká sláva aj vášnivá láska. Ale aj krutý, nevyspytateľný!

Fotogaléria

Patricia Dorothy Douglas (* 5.3 1917 – † 11.11.2003)

Jej príbeh šokuje dodnes. Sexuálne obťažovanie a dokonca znásilňovanie žien bohužiaľ patrilo medzi bežné veci, aké sa v starom Hollywoode vyskytovali.

Často herečky musel kvôli vlastnej kariére potlačiť morálne hodnoty a najlepšie s tichým mlčaním všetko pretrpieť. To sa očakávalo od každej mladej ambicióznej záujemkyne o prácu pri filme. Aj Patricia sem prišla s cieľom dobyť filmový priemysel.

Začínala ako muzikálová tanečnica, a v roku 1937 sa prihlásila na kasting do spoločnosti Metro-Goldwyn-Mayer. Po ňom sa na večierku stretla filmovým agentom Davidom Rossom, ktorý ju hojne ponúkal alkoholom. Keď vyšla von sa vyvracať, Ross ju sledoval, vtiahol ju do auta na neďalekom poli znásilnil. Strážca parkoviska ju počul kričať a videl sa potácať, zatiaľ čo Ross utiekol.

Herečku previezli do komunitnej nemocnice v Culver City na ošetrenie. Nikto zo svedkov nepodal trestné oznámenie, tak zobrala spravodlivosť do vlastných rúk. Nahlásila Rossa, ktorý napokon ani nebol obvinený. Jej trápenie a poníženie znásilnením neskončilo. MGM ju všemožne znemožnila, pošpinila jej meno a napokon dostal zákaz vstupu do Hollywoodu.

 JAMES DEAN
Vďaka strýkovi rozvíjal svoj talent: Nie však herecký! Aha, čím mohol byť James Dean Zobraziť článok

Patricia odišla zlomená z filmového priemyslu, ale objavila sa pred kamerou 65 rokov po znásilnení po tom, čo ju kontaktoval životopisec David Stenn. Ten sa dozvedel súvislosti pri odhaľovaní jej príbehu z roku 1937, a nakrútil o tom dokument Girl 27. Nakoniec bola trikrát vydatá a porodila dcéru.

Pripomeňte si krásu a slávu herečiek v galérii.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});