Po 30-ke nastáva ZMENA, tohto produkuje telo menej! Dostaňte STARNUTIE pod kontrolu skôr, ako prepukne naplno, takto sa to podarí

Na omladenie, regeneráciu či vypnutie pleti sa používa mnoho prírodných látok, ktoré pochádzajú z rastlín alebo živočíchov. Jedným z ...

Na omladenie, regeneráciu či vypnutie pleti sa používa mnoho prírodných látok, ktoré pochádzajú z rastlín alebo živočíchov. Jedným z nich je aj alantoín. A verte alebo nie, pochádzať môže aj zo slimačieho slizu!

Fotogaléria

V štyridsiatke iba polovica

Podľa niektorých štúdií okolo 40. roku života sa vlastná produkcia kyseliny hyalurónovej zásadne zníži a jej obsah sa v tele zredukuje až o polovicu! Odborníci odporúčajú, aby sa najneskôr v tomto veku stalo dodávanie kyseliny hyalurónovej do tela z externých zdrojov bežnou súčasťou životného štýlu. 

Úbytkom kyseliny hyalurónovej organizmus stráca schopnosť tvoriť aj ďalšie látky, napríklad kolagén a elastín. Po 60. roku života je vlastná produkcia HA už natoľko nízka, že v tele zostáva asi iba 10 % z pôvodného množstva.

Používate TELOVÉ MLIEKO ihneď po sprche? Robíte chybu! Takto by mala vyzerať správna starostlivosť o suchú pokožku Zobraziť článok

Ako (ne)kombinovať jednotlivé zložky?

Aj keď mnohé zložky prisahajú na skvelé účinky, aby správne fungovali, je dôležité ich správne nakombinovať. Nevhodné kombinácie totiž môžu narobiť viac škody ako úžitku.

  • Retinol a AHA/BHA kyseliny nekombinujte!

Kyseliny sú silnými exfoliantmi, ktoré zbavujú našu pokožku poškodených buniek a nahrádzajú ich novými. V kombinácii s retinolom môžu spôsobiť podráždenie pokožky. 

  • Vitamín C je účinný antioxidant, upravuje tón pleti a rozjasňuje – podobne ako retinol. V spolupráci si však nerozumejú, majú rozdielnu hladinu pH, čím si môžu navzájom neutralizovať svoje účinky.

Chyby v líčení, ktoré vás robia staršou: Ak nechcete byť na smiech, na TOTO si dajte POZOR! Zobraziť článok

Na čo všetko je dobrá kyselina hyalurónová?

  • hydratuje, pomáha pokožke udržať si vlhkosť a objem – vyhladzuje jemné línie – zlepšuje kvalitu vlasov a nechtov – pomáha vyživovať kĺby, svaly aj kosti a zlepšuje stavy spôsobené ochorením kĺbov
  • zlepšuje stav slizníc
  •  zmierňuje syndróm suchého oka
  • má vplyv na schopnosť organizmu regenerovať, prispieva k dobrému spánku, pocitu energie aj lepšej potencii
  • pomáha hojeniu rán a popálenín
  • slúži ako podporná liečba pri urologických ťažkostiach
Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});