Po 30-ke nastáva ZMENA, tohto produkuje telo menej! Dostaňte STARNUTIE pod kontrolu skôr, ako prepukne naplno, takto sa to podarí

Na omladenie, regeneráciu či vypnutie pleti sa používa mnoho prírodných látok, ktoré pochádzajú z rastlín alebo živočíchov. Jedným z ...

Na omladenie, regeneráciu či vypnutie pleti sa používa mnoho prírodných látok, ktoré pochádzajú z rastlín alebo živočíchov. Jedným z nich je aj alantoín. A verte alebo nie, pochádzať môže aj zo slimačieho slizu!

Fotogaléria

Doslova hydratačnou bombou je kyselina hyalurónová (HA), ktorá udržiava v pokožke vodu. Hoci je kyselina hyalurónová dôležitou súčasťou mnohých orgánov, najviac, až 55 %, sa jej nachádza v koži. Vďaka nej je pokožka hebká a pružná, dokáže bojovať s voľnými radikálmi aj podieľať sa na tvorbe kolagénu a elastínu.

Produkcia HA sa začína spomaľovať už v mladosti (niektoré zdroje uvádzajú dokonca vek 18 rokov). Keďže sa to však deje pomaly a postupne, v ranej mladosti to ešte ani nevidieť, ani necítiť na fungovaní tela.

Vek nevidno len na tvári a dekolte, prezradia vás ruky: TRI metódy, ako im nedovoliť zostarnúť, posledný bod stojí za to! Zobraziť článok

Prvé príznaky po tridsiatke

Kyselina hyalurónová sa tvorí pomocou enzýmov vo vnútri buniek. No stačí málo, napríklad fajčenie, opaľovanie alebo zápal, aby sa jej produkcia spomalila. Dokonca jej produkcii neprospievajú ani brusnice, čučoriedky a citrusové plody, pretože obsahujú enzýmy, ktoré blokujú tvorbu kyseliny hyalurónovej.

Že jej má telo menej, začne byť viditeľné už krátko po tridsiatke. Pleť prichádza o časť svojej pružnosti a objemu, objavujú sa prvé vrásky, občas môžu bolieť kĺby… Deje sa tak však pomaly, nenápadne, preto tomu nevenujeme toľko pozornosti.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});