Pravda o Keto diéte: Prečo ju radšej NIKDY neskúšať a čo všetko vám hrozí, ak to s ňou PREŽENIETE? Pre TOTO sa majte na pozore!

Na internete sa opäť šíri diétny výstrelok, pri ktorom sa musíte mať na pozore. Ketogénna diéta.

Na internete sa opäť šíri diétny výstrelok, pri ktorom sa musíte mať na pozore. Ketogénna diéta.

Fotogaléria

Nepríjemné príznaky diéty

Ketogénna diéta zvyšuje pravdepodobnosť hypoglykémie (nízka hladina glukózy v krvi) a môže spustiť takzvanú ketochrípku. Príznaky môžu zahŕňať bolesti hlavy, únavu, podráždenosť a nepríjemnejšie príznaky.

Keď sú zásoby sacharidov nízke alebo je prítomná hypoglykémia, je veľmi ťažké cvičiť, čo je pre dlhodobú kontrolu hmotnosti kľúčové.

Kedy cvičiť, aby ste rýchlejšie schudli? Odborníci prišli s názorom, ktorý prekvapí: Na ranné tréningy ZABUDNITE, je to úplne ináč Zobraziť článok

K dnešnému dňu neexistujú žiadne významné štúdie, ktoré by preukázali, že ketogénna diéta vedie k dlhodobej kontrole hmotnosti alebo zlepšeniu zdravia. V skutočnosti niektoré najnovšie výskumy naznačujú, že z dlhodobého hľadiska môže byť škodlivá.

Okrem toho, nejde o dlhodobé riešenie. Strata hmotnosti je zvyčajne dočasná, nie trvalá - Keto ide ruka s rukou s tzv. jojo efektom.

Bohužiaľ, stále viac štúdií naznačuje, že nízkosacharidové diéty môžu v skutočnosti zvýšiť riziko úmrtnosti zo všetkých príčin, ako aj kardiovaskulárnych chorôb a úmrtnosti na rakovinu. Okrem toho, hneď ako zjete niečo „nesprávne“, narušíte ketózu a kolotoč trápenia sa môže začať od znova…

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});