Pravda o Keto diéte: Prečo ju radšej NIKDY neskúšať a čo všetko vám hrozí, ak to s ňou PREŽENIETE? Pre TOTO sa majte na pozore!

Na internete sa opäť šíri diétny výstrelok, pri ktorom sa musíte mať na pozore. Ketogénna diéta.

Na internete sa opäť šíri diétny výstrelok, pri ktorom sa musíte mať na pozore. Ketogénna diéta.

Fotogaléria

Áno, schudnete! Ale…

Druhým problémom je, že ketóza nie je pre telo prirodzená. Bola vyvinutá ako liečebná metóda pre epilepsiu najmä u detí. Ste dieťa? Máte epilepsiu? Nie? Tak prečo ste si vybrali Keto? Samozrejme, že schudnete. Akákoľvek diéta, ktorá vytvára kalorický deficit, vyvolá chudnutie. Otázka je, či štíhla aj ostanete a či to prospieva vášmu zdraviu.

Smelo jesť a pritom chudnúť? Dámy, nechajte sa poučiť, TIETO JEDLÁ vám ušetria množstvo kalórií! Zobraziť článok

Tretím no-go je jednotvárnosť potravín, ktorá ide ruka v ruke s nedostatočným príjmom vitamínov a minerálov. Ketogénne diéty majú notoricky nízky obsah základných živín vrátane vitamínov C a D, ako aj niektorých vitamínov B.

Chýba aj vápnik. Komplexné sacharidy obsahujú stovky prospešných látok nazývaných fytochemikálie. Tie pomáhajú predchádzať chorobám.

Nestačí? Komplexné sacharidy sú jediným zdrojom vlákniny! Keďže príjem sacharidov je pri ketogénnej diéte veľmi obmedzený, budete štandardne konzumovať stravu s veľmi nízkym obsahom vlákniny.

Zapekaná brokolica
Zapekaná brokolica na večeru podľa známej FITNESS trénerky Olinky Bartalskej: Kočky poteší, že NEMÁ vysoký obsah kalórií! Zobraziť článok

Diéty s nízkym obsahom vlákniny sú silne spojené so zvýšeným rizikom zápchy, hemoroidov, cukrovky 2. typu, kardiovaskulárnych ochorení a rakoviny tráviaceho traktu. Premýšľajte o tom chvíľu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});