Výsledok štúdie šokoval aj vedcov: Roky ospevovaný typ diéty je NEFUNKČNÝ, takto neschudnete ani gram, tvrdia

Neschudnete viac ani si zdravotne neprilepšíte. Štúdie zistili, že prerušovaný pôst nie v porovnaní s klasickým obmedzením príjmu kalórií ...

Neschudnete viac ani si zdravotne neprilepšíte. Štúdie zistili, že prerušovaný pôst nie v porovnaní s klasickým obmedzením príjmu kalórií prospešnejší.

Fotogaléria

Chudnutie metódou prerušovaného pôstu nevídanú transformáciu negarantuje. Na výsledky rozsiahlej štúdie so 139 respondentmi upozornil magazín People.

Systém stanovenia hodín, počas ktorých je dovolené jesť, sa stal v posledných rokoch hitom. V snahe „zaručene“ zhodiť všetky prebytočné kilá (a možno aj trochu viac) sa ľudia vzdávali jedla na určitý čas, pričom túžobne čakali na hodinu, kedy sa konečne môžu najesť. 

Kilá sa vám rozplynú počas noci: Zjedzte toto jedlo tesne pred spaním, výsledky sú ohromné! Zobraziť článok

Štúdia zistila, že časovo obmedzené diéty nie je v porovnaní so samotným obmedzením kalórií prospešnejšie. Inými slovami, schudnete rovnako, ako pri klasickej diéte, ktorej princípom nie je časovo ohraničený pôst.

Štúdia, publikovaná v New England Journal of Medicine, sledovala 139 ľudí s obezitou, ktorí sa držali diéty s obmedzeným príjmom kalórií počas celého roka.

Všetky ženy v štúdii jedli 1 200 až 1 500 kalórií denne, zatiaľ čo muži 1 500 až 1 800. Skupina bola rozdelená podľa toho, kedy mohli jesť – kým jedna časť mohla konzumovať kalórie kedykoľvek počas dňa, ostatní mohli jesť len medzi 8. a 16. hodinou. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});