Nie je pohyb ako pohyb: Dámy, tieto ŠPORTOVÉ návyky vás do 50-ky úplne zničia!

Šport je v zásade zdravý, no ak trénujete nesprávne, môžete si viac uškodiť. Ktoré bežné návyky môžu mať pre vás vážne následky?
  • Zdroj: Getty/gradyreese

Šport je v zásade zdravý, no ak trénujete nesprávne, môžete si viac uškodiť. Ktoré bežné návyky môžu mať pre vás vážne následky?

3. Posadnutosť tými istými cieľmi

Či už ide o ťažšie závažie, dlhšie vzdialenosti alebo rýchlejšie tempo behu, na zameraní sa na určité metriky v cvičení a snahe o ich zlepšenie je niečo neskutočne lákavé. To však nie je zdravý spôsob, ako pristupovať k tréningu.

Na jednej strane riskujete, že budete menej opatrné a budete robiť cviky nesprávne. Na druhej strane vás to láka príliš veľa trénovať a robiť stále viac. Akonáhle nájdete zdravú rutinu, ktorú môžete používať každý deň, držte sa jej.

Vyznáte sa v kalorických hodnotách vašich obľúbených potravín? Otestujte svoje vedomosti v TOMTO KVÍZE, pomôže vám schudnúť! Zobraziť článok

4. Ignorujete bolesť

Bolesť počas alebo po cvičení je varovným signálom vášho tela. Je veľká pravdepodobnosť, že niečo robíte zle alebo preťažujete. Aj boľavé svaly, ktoré sú normálne a väčšinou neškodné pri nástupe alebo zmene typu tréningu, sú výsledkom určitej formy svalového zranenia a pripomenutím tela, aby sme postihnutému miestu dali čas na regeneráciu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});