Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

KRVAVÉ, bolestivé tradície na ženách, ktoré prežili až do 21. storočia: Horúce kamene na nahých prsiach, BIČOVANIE aj odrezávanie prstov

Nepochopiteľné,  brutálne ale hlavne úplné zbytočné sú niektoré zvyky, ktoré sa v rôznych častiach sveta stále dodržiavajú. Hoci už nikto ...

Nepochopiteľné, brutálne ale hlavne úplné zbytočné sú niektoré zvyky, ktoré sa v rôznych častiach sveta stále dodržiavajú. Hoci už nikto logicky nevie vysvetliť ich dôvod, všetko sa zvalí na vysvetlenie, že „je to tradícia“. No, ďakujeme pekne.

Fotogaléria

Ročne sa takto týrajú tisíce žien. Okrem psychickej traumy, fyzickej bolesti im často ide vinou zdravotných komplikácii o život. A to nebude reč o ženskej obriezke. Na svete existujú aj iné zvrátenosti.

Čo sa stále deje v Ázii?

Štvrťmiliónový indonézsky kmeň Danov dodnes odrezáva jeden prst za každého mŕtveho člena z rodiny. Veria, že okrem duševnej bolesti treba pocítiť aj tú fyzickú, aby bol smútok dokonalý. Bolestivá tradícia sa týka iba žien.   

Násilie, zneužívanie aj pohľad na smrť: Ženské celebrity, ktoré mali v detstve doma hotové PEKLO Zobraziť článok

Konzervatívne oblasti Indie sú postrachom pre vdovy. Sú jednak z manželovej smrti obviňované, bývajú sexuálne zneužívané, postavené mimo zákona, nemôžu sa už opäť vydať a často sú vyhnané z domu. Mnohé tak utekajú do tzv. „Mesta vdov“, Vrindavanu, kde žijú ako žobráčky bez zdravotnej starostlivosti.

To ale nie je všetko! Chudobné indické rodiny často dávajú svoje dcéry ako „služobníčky Božie“. V minulosti to znamenalo rešpekt, dnes sa to väčšinou rovná sexuálnemu otroctvu. Mnoho malých dievčat je nútených  k sexuálnym službám, ich panenstvo sa predáva počas ceremoniálu zasvätenia.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});