Čo si ráno kladiete na TANIER a čo máte v pohári? Ak sa krátko po prebudení správate takto, nečudujte sa, že ste PRIBRALI!

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako to, čo ráno pijete a jete ovplyvňuje vaše telo? Že nie? Tak sa na to pozrime.

Premýšľali ste niekedy nad tým, ako to, čo ráno pijete a jete ovplyvňuje vaše telo? Že nie? Tak sa na to pozrime.

Fotogaléria

Ale vráťme sa na začiatok a pripomeňme si význam kvalitných raňajok. Uvedomte si, že pravidelným vynechávaním jedla krátko po prebudení narúšate prirodzené pochody vášho organizmu, čo okrem spomaleného metabolizmu môže spôsobiť aj celý rad ďalších nepriaznivých procesov.

Čo teda raňajkovať?

Ak sa vám pri spomienke na ráno vybaví teplý maslový croissant, vedzte, že myslíte na dávku cukru, tuku a sacharidov, ktorá vám už čoskoro navodí silný pocit hladu. To, čo vášmu lenivému metabolizmu skutočne prospeje, je správna kombinácia živín, komplexných sacharidov a bielkovín, napríklad vo forme odtučneného tvarohu, ovsených vločiek a obľúbeného ovocia. 

Ste neustále unavená, lenivá, bez nálady? Možno trpíte JARNOU ÚNAVOU! 4 tipy, ako zmenou klímy preplávať bez ujmy Zobraziť článok

Nepodceňujte hydratáciu

Nestačí ráno vypiť veľký hrnček kávy, rovnako dôležitý ako správny mix živín je pitný režim vo forme čistej vody alebo nesladeného čaju. Chápeme, ak sa vám krátko po prebudení "nepýta" absorbovať pol litra tekutín, no stojí za to zvyknúť si. Dehydratácia totiž spomaľuje metabolické procesy, spôsobuje únavu, závraty, nervozitu, bolesti hlavy, zápach z úst, zhoršuje funkciu obličiek či stav pokožky. 

Ideálny spôsob, ako sa ráno naštartovať, je dobre známy pohár vlažnej vody s citrónom. Ak si k nej navyše pridáte kolagén, rozkvitne nielen vaše vnútro, ale aj vaša pleť!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});