DESIVÉ príbehy detských hviezd zo starého Hollywoodu: DRASTICKÉ diéty, sexuálne obťažovanie a zaobchádzanie ako s tovarom

Táto éra trvala od konca 20. do konca 50. rokov minulého storočia. Navonok sa svet filmu tváril ako pôvabný a tajomný, ale zákulisie ...

Táto éra trvala od konca 20. do konca 50. rokov minulého storočia. Navonok sa svet filmu tváril ako pôvabný a tajomný, ale zákulisie bolo plné krutosti a škandálov, ktoré zahŕňali aj dospievajúcich hercov. Tu je pár zozbieraných príbehov.

Fotogaléria

Trápenia Judy Garland

Tá si filmového pozlátka "užila" za tri životy. Už pri podpise zmluvy so štúdiom MGM jej ako 14-ročnej bola prikázaná prísna diéta, aby si udržala požadovanú hmotnosť. V štábe jej počítali kalórie a všetky prehrešky si zapisovali. Stále nakrúcala, čo vyústilo do ťažkej únavy.

Ako pätnásťročná riešila pracovné problémy utišujúcimi liekmi a alkoholom. So závislosťou potom bojovala až do konca života. V 18-tich ju povzbudzovali do nadmerného fajčenia a hltania piluliek, ktoré ju mali udržať v bdelom stave a potlačili chuť do jedla.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

To nebolo všetko, Judy bola sexuálne napadnutá dospelými kolegami pri nakrúcaní filmu Čarodejník z krajiny Oz. Odhalil to v memoároch jej tretí manžel, producent Sid Luft: "Herci si mysleli, že im prejde čokoľvek, pretože bola taká mladá," spomínal.

Keď ako 20-ročná otehotnela, tak bola štúdiom a vlastnou matkou prinútená absolvovať prvý potrat. O pár rokov sa zopakoval rovnaký scenár. Sama Judy označila potraty za "neľudské činy" a nikdy si ich neodpustila. Neskôr porodila tri deti, jedným z nich je oscarová herečka a speváčka Liza Minelli.

Judy Garland (*1922 - †1969) ste mohli vidieť hrať v snímkach ako The Wizzard of Oz (1939), A Star Is Born (1954), Meet Me in St Louis (1944), Judgment at Nuremberg (1961), I Could Go on Singing (1963) alebo Easter Parade (1948). Zomrela vo veku 47 rokov na predávkovanie liekmi.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});