Upečte si na Veľkú noc niečo nové, VÝNIMOČNE DOBRÉ a neokukané: S božskou PASTIERA NAPOLETANA očaríte každého!

Na Veľkú noc, najmä na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou, sa v neapolských kuchyniach tradične pripravuje neapolská pastiera. Je to skutočný ...
  • Zdroj: Instagram/ @nosleepinthekitchen, pretamanger_roma

Na Veľkú noc, najmä na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou, sa v neapolských kuchyniach tradične pripravuje neapolská pastiera. Je to skutočný rituál zložený z tajomstiev, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu...

Ako na to:

Začnite prípravou cesta. Na pracovnej doske preosejte múku a pridajte štipku soli, tak, aby ste vytvorili kopček. V strede vyhĺbte jamku a pridajte maslo, bravčovú masť a cukor. Tieto 3 ingrediencie dobre premiešajte.

Pokračujte v miešaní a pridajte med, vajce, mlieko a citrusovú a pomarančovú kôru. Mieste, kým nezískate hladké cesto, v prípade potreby pridajte múku. Cesto vytvarujte do gule. Zakryte ho plastovou fóliou a nechajte hodinu odpočívať v chladničke.

Brutálne chutná pizza len za 10 minút: Takto JEDNODUCHO si ju viete pripraviť DOMA! Zobraziť článok

Kým cesto odpočíva, pripravte si pšeničný krém. Predvarenú pšenicu nasypte na panvicu a pridajte štipku soli. Trochu ju roztlačte, aby bola jednotná, zalejte mliekom a pridajte maslo. Môžete pridať aj kúsok pomarančovej a citrónovej kôry.

Priveďte k varu, čo bude trvať len niekoľko minút. Použite vidličku na roztlačenie pšenice počas varenia a pokračujte v miešaní. Keď sa blíži k varu, odstavte a nechajte vychladnúť.

Do samostatnej misky vložte ricottu a cukor. Miešajte, kým nezískate jemný krém. Následne ho nechajte asi hodinu odpočívať v chladničke.

Vráťte sa k pšeničnej zmesi a dobre ju premiešajte. V tomto bode môžete na niekoľko sekúnd použiť tyčový mixér.

Vezmite misku s vychladnutým syrom ricotta a cukrom, pridajte med, premiešajte a za stáleho miešania pridajte pšeničnú zmes, aby sa ingrediencie spojili.

Bez múky a CUKRU: Na šialene dobré muffiny budete potrebovať iba TRI ingrediencie Zobraziť článok

Do ďalšej misky dajte vajcia, žĺtok a pomarančovú šťavu. Potom pridajte mlieko, kôru z citróna a pomaranča a všetko dobre premiešajte. Túto zmes pridajte k syru ricotta a pšeničnej zmesi a pokračujte v miešaní. Plnka je teraz hotová.

Cesto vyberte z chladničky a rozdeľte ho na dve časti - jednu väčšiu ako druhú. Väčšiu časť rozvaľkajte na hrúbku asi 3 mm.

Cesto umiestnite do vymastenej a pomúčenej formy. Nechajte ho dobre priľnúť na dno a boky, prebytočné cesto odstráňte. Popichajte vidličkou.

Nalejte plnku, jemne poklepte formu o pracovnú dosku, aby ste odstránili všetky vzduchové bubliny.

Zvyšné cesto rozvaľkajte a vytvorte sedem 1-2 cm hrubých pásikov (na mriežku). Pastiera je teraz pripravená na pečenie. Malo by jej stačiť 50-55 minút na 180 stupňoch. Po dopečení nechajte dobre vychladnúť a poprášte
cukrom. Mňam!

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});