Na Veľkú noc, najmä na Zelený štvrtok pred Veľkou nocou, sa v neapolských kuchyniach tradične pripravuje neapolská pastiera. Je to skutočný rituál zložený z tajomstiev, ktoré sa odovzdávajú z generácie na generáciu...
Za pýchou Neapola sa skrýva množstvo legiend a historických kuriozít. Tak napríklad, spôsob prípravy sa líši od rodiny k rodine, pretože každá jedna z nich má svoj "najlepší" recept.
My vám predstavíme poklad šéfkuchára Stefana Avellana z historického Gran Caffè Gambrinus v Neapole, vďaka ktorému budete mať možnosť vychutnávať si neskutočné vône a dokonalú explóziu chutí!
Suroviny na cesto (cca 20-23 cm forma):
250 g múky
50 g bravčovej masti
50 g masla
80 g kryštálového cukru
20 g medu
1 vajce
40 g plnotučného mlieka
Citrónová kôra
Pomarančová kôra
Štipka soli
Suroviny na pšeničný krém:
200 g varenej pšenice
80 g plnotučného mlieka
25 g masla
Citrónová kôra
Pomarančová kôra
Štipka soli
Suroviny na plnku:
200 g ricotty
180 g kryštálového cukru
20 g medu
2 vajcia
1 vaječný žĺtok
Šťava z jedného pomaranča
20 g plnotučného mlieka
Pomarančová kôra
Citrónová kôra
Kandizovaný citrón