Trápi vás nepríjemné NADÚVANIE? S týmito potravinami len OPATRNE: Kým dámy zarmúti posledný bod, pánov nepoteší ten predposledný

Nedá sa v tomto smere všetko zvaľovať iba na strukoviny, hoci tie vedia pekne nafúknuť. Občas za to môžu celkom nevinné chuťovky.

Nedá sa v tomto smere všetko zvaľovať iba na strukoviny, hoci tie vedia pekne nafúknuť. Občas za to môžu celkom nevinné chuťovky.

Fotogaléria

Sporadicky zažije nadúvanie po jedle každý z nás. V dôsledku skonzumovaných jedál a nápojov sa v našom tráviacom systéme hromadí príliš veľa plynov, a je to. Niekedy sa pritom stačí len vyhnúť najproblematickejším potravinám.

Ale nie vždy je za tým len jedlo (prípadne fajčenie). Pri pretrvávajúcich ťažkostiach s nadúvaním môže ísť o zdravotný problém - zápalové ochorenia čriev, syndróm dráždivého čreva, potravinové intolerancie až po gynekologické problémy. Tu je lekárske vyšetrenie nevyhnutné.

Pomalé trávenie? Nebudete veriť, ale stačí... Toto by vám určite nenapadlo! Zobraziť článok

Hlavé „nadúvače“

V úvode sme spomenuli strukoviny. Taká fazuľa patrí medzi „klasiku“. Pokiaľ si ju neviete odpustiť, pomôcť by mohlo pred prípravou jej namáčanie vo vode, ktorú niekoľkokrát treba vymeniť.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});