Holanďania vedia, ako na dobroty! V duchu hesla "najesť sa chutne, výdatne a zároveň kvalitne" sa nesie aj nasledovné menu, vyskladané výlučne z holandských tradičných jedál. Inšpirujte sa!
Fotogaléria
Raňajky: Ontbijtkoek - holandský raňajkový koláč
V Holandsku sa pečie už od 16. storočia a je jedným zo základných produktov tradičných lokálnych raňajok. Ražný chlebík je ochutený škoricou, muškátovým orieškom, zázvorom, medom, korením a klinčekmi.
Hoci sa v Holandsku väčšinou konzumuje ihneď po prebudení, je rovnako obľúbený aj ako dezert po obede alebo "polnočný snack". Najlepšie chutí potretý maslom alebo džemom alebo s kúskami syra.
Domácim sa ontbijtkoek spája so šálkou čaju alebo kávy. V južných častiach krajiny je známy pod názvom peperkoek, čo odkazuje na korenie, ktoré je jeho charakteristickou ingredienciou.