Na jeden deň Holanďankou: Najvoňavejší koláč, hustá hrachová polievka, preslávená ryba... Toto menu budete zbožňovať!

Holanďania vedia, ako na dobroty! V duchu hesla najesť sa chutne, výdatne a zároveň kvalitne sa nesie aj nasledovné menu, vyskladané ...

Holanďania vedia, ako na dobroty! V duchu hesla "najesť sa chutne, výdatne a zároveň kvalitne" sa nesie aj nasledovné menu, vyskladané výlučne z holandských tradičných jedál. Inšpirujte sa!

Fotogaléria

Obed: Erwtensoep - holandská hrachová polievka

Výdatná, údená hrachová polievka plná vlákniny a bielkovín! Okrem zeleného hrášku obsahuje mrkvu, cibuľu, pór, zeler a kvalitnú slaninu či údené koleno. To všetko dochutené soľou, korením a tymianom.

Holanďania erwtensoep radi konzumujú s krajcom domáceho čerstvého ražného chleba a ak sa vám pri predstave na uvedenú kombináciu zbiehajú slinky, dobrou správou je, že si takýto obed môžete ľahko vyrobiť aj sama!

Je toto najlepšia hrachová polievka na svete? Uvarte ju podľa TOHTO RECEPTU a presvedčte sa sami! Zobraziť článok

Ako na to: polievku pripravujte zo žltého alebo zeleného hrášku. Slaninu nakrájajte na kocky a opekajte, kým sa neroztopí tuk. Pridajte všetku nasekanú zeleninu (okrem hrášku) a duste asi 5 minút. Potom prisypte hrášok a zalejte vodou. Nakoniec nechajte všetko pomaly dusiť - jeden a pol až dve hodiny na miernom ohni. Koreniny pridajte až na úplný záver.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});