Kvalitná strava nie je luxus: Ako jesť LACNO a vyvážene? Toto je váš budúci nákupný zoznam!

Drahé neznamená vždy aj dobré pre telo. Stále našťastie platí, že jesť zdravo je možné aj za málo peňazí...

Drahé neznamená vždy aj dobré pre telo. Stále našťastie platí, že jesť zdravo je možné aj za málo peňazí...

Fotogaléria

Toto sú zdravé a lacné potraviny z každej kategórie, z ktorých si môžete zostaviť výživový plán. Je dôležité, aby ste jedlo vždy obmieňali a nejedli každý deň to isté.

Sacharidy

Okrem sily a energie dodávajú telu množstvo dôležitých vitamínov a minerálov. Zamerajte sa na sacharidy s dlhým reťazcom. Tie vás dlhšie zasýtia, sú zdravšie a zároveň lacné. Vyhnite sa Keto diéte, zničíte si metabolizmus.

Ryža je dokonalým zdrojom sacharidov, ľahko sa pripravuje a je lacná. Kilo zoženiete asi za 2 až 3 eurá a vystačí vám na veľa porcií.

Vzácna rada starých mám: Vodu z uvarenej ryže a cestovín NIKDY NEVYLIEVAJTE. Aha, aké zázraky dokáže s rastlinami Zobraziť článok

Zemiaky, najmä batáty, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a ich kalorická hustota je vskutku obstojná. Kilo zemiakov zoženiete bežne pod 2 eurá.

Balík cestovín dostanete za približne 1 euro. Rovnako ako ryža, vydrží dlho a jeho obsah je možné kombinovať s mnohými jedlami a konzumovať v tých najrôznejších variáciách.

undefined
Cestovinový sen s krevetami: BOŽSKÉ JEDLO máte na stole za 15 minút! Zobraziť článok

Ovsené vločky dodajú vášmu telu veľa vlákniny, ktorá dobre zasýti. Navyše, obsahujú takmer 14 gramov bielkovín na 100 gramov a sú bezkonkurenčne lacné - začínajú už od 0,70 centov za kilo.

Zdravý a lacný bonus:

Špenát, najmä mrazený, je skvele kombinovateľný práve so sacharidmi a čo je najlepšie, šetrí peniaze. Môžete si tak svoje porcie dobre rozdeľovať a mať z toho úžitok počas dlhšieho časového obdobia. V prepočte nadol zaplatíte za 100 gramov bio špenátu okolo 40 centov. Vo všeobecnosti platí, že pri ovocí a zelenine by ste mali používať sezónne produkty, aby ste ušetrili.

Doprajte svojim vlasom tú správnu výživu. Je to jednoduché.
Namiešajte svojim VLASOM výživný kokteil: Týchto 5 potravín ich čoskoro zmení na nepoznanie, stačí vydržať a výsledok vás ohromí! Zobraziť článok

Kapusta je mimoriadne atraktívna sezónna zelenina. Variácií je nespočetne veľa a veľká biela kapusta stojí v supermarkete len okolo 1 eura. Na oplátku získate veľa vitamínu C a môžete ním obohatiť šaláty, sendviče či prílohy k hlavnému jedlu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});