Už žiadne plytvanie! Skvelé tipy ako využiť ZVYŠKY z kuchyne: Pomôžete sebe či rastlinám a UŠETRÍTE!

Výrobky s uplynutým dátumom minimálnej trvanlivosti končia v odpade bez toho, aby sa najprv skontrolovalo, či sú ešte použiteľné, A to ...

Výrobky s uplynutým dátumom minimálnej trvanlivosti končia v odpade bez toho, aby sa najprv skontrolovalo, či sú ešte použiteľné, A to je chyba.

Fotogaléria

Správne narábanie s potravinami nešetrí len životné prostredie, ale aj vašu peňaženku. Pred tým, ako sa vyberiete na ďalší nákup, urobte tieto tri drobnosti, ktoré vám pomôžu tvoriť menej odpadu. A určite nechoďte nakupovať hladná!

Skontrolujte špajzu: Pred každým nákupom si skontrolujte zásoby a zistite, ktoré produkty už doma máte a ktoré budete musieť čoskoro spotrebovať. Vyhnete sa tak neskorším zlým rozhodnutiam a navyše ušetríte peniaze!

Nakupujte vedome: Kto si píše nákupný zoznam a kupuje len to, čo naozaj potrebuje, vyhýba sa aj plytvaniu. Ani zľavy by vás nemali zvádzať k tomu, aby ste naplnili nákupný košík vecami, ktoré nepotrebujete.

Ak ide o trvanlivé potraviny, je to v poriadku. Viete si vytvoriť zásoby. Ak však nakúpite horu ovocia len preto, že je lacné a potom polovicu vyhodíte, je to katastrofa.

Potraviny, ktoré sa nekazia: Pri týchto vás dátum spotreby trápiť nemusí Zobraziť článok

Naplňte chladničku SPRÁVNE: Správne skladovanie potravín zaisťuje nielen poriadok, ale zabraňuje aj plytvaniu. Čím je potravina náchylnejšia na skazu, tým nižšie v chladničke by sa mala skladovať.

Pri takto mienenom skladovaní zostanú potraviny dlhšie čerstvé a trvanlivé, no myslite na to, že aj pootvárané a nespotrebované potraviny či šupky sa ešte dajú využiť. Ako? Dočítate sa na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});