Obľúbené sladidlo je OVEĽA HORŠIE ako cukor: Konzumujete ho aj vy? Pozor, toto všetko môže vášmu telu spôsobiť!

Obľúbené sladidlo môže telu škodiť viac ako klasický cukor. Uistite sa, že máte jeho konzumáciu pod kontrolou!

Obľúbené sladidlo môže telu škodiť viac ako klasický cukor. Uistite sa, že máte jeho konzumáciu pod kontrolou!

Fotogaléria

Poznáte erytritol?

Reč je o organickej zlúčenine, cukrovom alkohole, používanom ako potravinárska prísada a náhrada cukru. Je možné ho vyrobiť z kukurice pomocou enzýmov a fermentácie.

6 ovocí plných cukru: Na TIETO obrovské bacha ak sa chcete ľahšie zbavovať kíl navyše! Zobraziť článok

V malých množstvách ho možno nájsť v hubách, hruškách, melónoch a dokonca aj v hrozne, ale aj vo fermentovaných potravinách ako je víno, sójová omáčka a syr. Ako sa však ukázalo, jeho zvýšenou konzumáciou telu príliš neprospievame.

Samotný erytritol síce nenafukuje, no pri požití väčšieho množstva môže spôsobovať hnačku, čo však nie je jeho jediná nevýhoda.

Potraviny, ktoré vážne OHROZUJÚ SRDCE: Skúste ich spotrebu znížiť na minimum a vyhnite sa srdcovo-cievnym problémom Zobraziť článok

Ak sa napríklad erytritol konzumuje s ovocím, môže inhibovať vstrebávanie fruktózy v tenkom čreve, takže sa jej viac dostane do hrubého čreva, čo môže viesť až ku kŕčom a nepríjemnému nadúvaniu.

Okrem toho, ako píše portál femcafe.hu odvolávajúci sa na nedávny výskum, nadmerná konzumácia erytritolu môže taktiež spôsobiť zrážanie krvi, mŕtvicu, srdcový infarkt a zdvojnásobiť riziko krvných zrazenín.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});