Krajina, ktorá zostane vo vašom srdci: Arménsko je nevybrúseným DIAMANTOM, toto všetko sa oplatí vidieť

Keď sa povie Arménsko, pravdepodobne si predstavíte rozľahlé náhorné plošiny, typické pre oblasť Ararat. Krajina však ponúka oveľa viac ...

Keď sa povie Arménsko, pravdepodobne si predstavíte rozľahlé náhorné plošiny, typické pre oblasť Ararat. Krajina však ponúka oveľa viac než len poľné cesty! 

Fotogaléria

Neobíďte ani kláštor Haghartsin z 10. storočia a navštívte aj Jerevan, kde doslova pulzuje život. Pouličnú scenériu charakterizuje veľa mladých ľudí, obchody sú moderné a "západné".

Haghartsin

Jerevan má veľa malých námestí a parkov. Ulice zdobia kaviarne a štýlové bary a v lete sa tu ľudia zabávajú priamo na chodníku. Vynikajúce jedlá za nízke ceny sú už iba čerešničkou na torte.

Výlety v Arménsku

1. Múzeum rukopisov Matenadaran. Leží na kopci nad Jerevanom a ponúka jedinečný výhľad na mesto a 1000 rokov staré rukopisy.

2. Provincia Lorri je so svojimi sviežimi zelenými lesmi a divokými kaňonmi ideálnym východiskovým bodom pre dovolenku v Arménsku. Nachádzajú sa tu významné kláštory, napríklad kláštory Haghpat a Sanahin. Jeden z najstarších kostolov na svete, kostol Odzun z 5. storočia, stojí práve v Lorri.

3. K jazeru Sevan, Dilijan a Jerevan sa dostanete z Lorri za jednu až dve hodiny. V Debed môžete prespať udržateľne za férové ​​ceny s komunitným projektom „debed life“.

Tip: Nenechajte si ujsť toľko vychvaľovaného sevanského pstruha a grilovaného sevanského síha z grilu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});