Krajina, ktorá zostane vo vašom srdci: Arménsko je nevybrúseným DIAMANTOM, toto všetko sa oplatí vidieť

Keď sa povie Arménsko, pravdepodobne si predstavíte rozľahlé náhorné plošiny, typické pre oblasť Ararat. Krajina však ponúka oveľa viac ...

Keď sa povie Arménsko, pravdepodobne si predstavíte rozľahlé náhorné plošiny, typické pre oblasť Ararat. Krajina však ponúka oveľa viac než len poľné cesty! 

Fotogaléria

„Kláštorná cesta“ pri priemyselnom meste Alaverdi vedie až k piatim historickým kláštorom. Zvláštnosťou je viac ako tisícročná bazilika (svetové dedičstvo UNESCO) Haghpat. Kto do nej vstúpi, nevyhnutne dostane husiu kožu.

Hlboké údolia pokryté industriálnou kultúrou, sem-tam satelitné mestečká... Hlavným zamestnávateľom tu býval chemický a medený priemysel. Svedectvá o ruskej minulosti lemujú vidiecke cesty na mnohých miestach, ktoré smutne-krásnym spôsobom zapadajú do koloritu krajiny.

Lefkada
Chcete zažiť skutočnú romantiku? Vyberte sa do Grécka! Na dovolenku na tomto mieste nebudete vedieť zabudnúť! Zobraziť článok

Jazero Sevan je dvakrát väčšie ako Bodamské jazero. Leží v nadmorskej výške 1900 m a je obzvlášť príjemné na návštevu v horúcich letných mesiacoch. Myslia si to aj Arméni, ktorí tu radi trávia letnú dovolenku.

Dilijan v "Arménskom Švajčiarsku" (región Tavush) je známy svojou bujnou, zelenou prírodou. Zmiešané lesy a svieže horské pasienky sú popretkávané krištáľovo čistými potokmi. Samotný Dilijan leží v nadmorskej výške okolo 1500 m, obklopený zmiešaným lesom, ktorý je chránený ako národný park.

Významným "obyvateľmi" sú rys, vlk, medveď a vzácny orlosup. S pekne zdobenými domami a príjemnými letnými teplotami sa mesto stalo začiatkom 20. storočia liečebným strediskom. Ale dávno predtým, v stredoveku, bola oblasť obľúbená u kráľov a kráľovien ako letné sídlo.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});