Koľko vajíčok zjesť týždenne, aby ste až o 60 percent znížili pravdepodobnosť srdcových ochorení: Máme PRESNÉ ČÍSLO!

Vedci sa dlhé roky nevedeli jednoznačne zhodnúť, či nám vajíčka prospievajú alebo skôr škodia. Štúdia z decembra 2022 priniesla povzbudivé ...

Vedci sa dlhé roky nevedeli jednoznačne zhodnúť, či nám vajíčka prospievajú alebo skôr škodia. Štúdia z decembra 2022 priniesla povzbudivé výsledky.

Fotogaléria

Zistené závery priniesli prekvapujúce výsledky. Kým pri 1-3 vajciach týždenne sa pozorovalo 60-percentné zníženie pravdepodobnosti kardiovaskulárnych ochorení, pri 4-7 vajciach týždenne až 75-percentné zníženie. Vzhľadom na ostatné faktory bola za najzdravšie množstvo považované 1-3 vajcia týždenne.

Podľa amerických odborníkov z Mayo Clinic môže zdravý človek zjesť sedem vajec týždenne bez zvýšenia rizika srdcových ochorení. Toto množstvo je ale pre ľudí s cukrovkou problematické. 

Potraviny, ktoré vážne OHROZUJÚ SRDCE: Skúste ich spotrebu znížiť na minimum a vyhnite sa srdcovo-cievnym problémom Zobraziť článok

Niektoré štúdie ukázali, že táto úroveň konzumácie vajec môže dokonca pomôcť predchádzať určitým typom mŕtvice a vážnemu očnému stavu nazývanému makulárna degenerácia, ktorý môže viesť k slepote. Zdraviu očí prospieva listová zelenina, citrusy, orechy, ryby, celozrnné obilniny a zelenina (mrkva, tekvica, hrach, špenát, kel brokolica).

Každý ľudský organizmus je iný. Ak si vaše telo vajíčko pýta, treba mu ho, samozrejme v rozumnom množstve, dopriať.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});