Čo robiť, aby vám kvety vo váze ostali dlhšie krásne? Pozrite, ako jednoducho im viete predĺžiť životnost!

Kytica kvetov vždy poteší. Je očakávaným darom aj skvelým „udobrovačom“. Urobí oveľa viac radosti, keď ju dostanete len tak spontánne, ...

Kytica kvetov vždy poteší. Je očakávaným darom aj skvelým „udobrovačom“. Urobí oveľa viac radosti, keď ju dostanete len tak spontánne, bez oficiálneho sviatku.

Fotogaléria

S rezanými kvetmi už určite máte svoje skúsenosti, ale možno nepoznáte všetky triky. Pekne si vyumývajte vhodnú (radšej väčšiu) vázu, prisypte výživu, naplňte ju čerstvou vlažnou vodou (nie studenou)... a nechajte sa poučiť osvedčenými radami:

● Po vybalení z papiera treba kvety pred vložením do vázy najprv zrezať. Ostrým nožom pekne pod uhlom, aby bola dostatočná plocha sa príjem vody. Drevnaté stonky a slnečnice sa zarezávajú do kríža.

Vylepšite kvalitu svojho života zelenými prírastkami: Tieto 4 rastliny zabránia šíreniu plesní a vyčistia vzduch vo vašej domácnosti Zobraziť článok

● Koľko naliať vody do vázy záleží od konkrétneho druhu. Ruže majú rady po 3/4 stonky, väčšina kvetov sa uspokojí s 2/3, naopak chryzantémam stačí málo vody, asi 3 cm od konca stoky.  

● Nezabudnite zo stoniek odlúpnuť spodné listy a výhonky, ktoré by inak ostali ponorené vo vode. Práve tieto časti začnú hniť ako prvé.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});