Čo robiť, aby vám kvety vo váze ostali dlhšie krásne? Pozrite, ako jednoducho im viete predĺžiť životnost!

Kytica kvetov vždy poteší. Je očakávaným darom aj skvelým „udobrovačom“. Urobí oveľa viac radosti, keď ju dostanete len tak spontánne, ...

Kytica kvetov vždy poteší. Je očakávaným darom aj skvelým „udobrovačom“. Urobí oveľa viac radosti, keď ju dostanete len tak spontánne, bez oficiálneho sviatku.

Fotogaléria

● Kvapka bielidla rozpustená vo vode zabráni množeniu baktérií. Kvety na lepšiu výdrž potrebujú výživu. Ak ste ju nedostali v priloženom vrecku z kvetinárstva, pridajte vo vody štipku cukru (uhľohydráty) alebo soli (sodík, draslík). Dobrú službu urobí aj rozpustený aspirín.

Najnevhodnejší výber, akého sa môžete dopustiť: Buďte opatrní, tieto kvety do valentínskej kytice NEPATRIA! Zobraziť článok

● Poslednou starosťou je pravidelne meniť vodu každých pár dní, pokojne aj každý deň. Tak vydržia vo váze až dvakrát dlhšie.

Kam s vázou? Neodporúča sa ju dávať k mise s ovocím (to uvoľňuje pre kvety škodlivý etylén), do prievanu a na miesto, kam praží teplé slnko. Skôr pre kvety vyberte chladnejšie miesto.   

Malá rada na záver: Tulipány, narcisy či ľalie nekombinujte vo váze s inými kvetmi. Ich výlučky vo vode ostatným kvetom škodia.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});