Vylepšite kvalitu svojho života zelenými prírastkami: Tieto 4 rastliny zabránia šíreniu plesní a vyčistia vzduch vo vašej domácnosti

Takmer každý musel niekedy bojovať s plesňou. Často sa tvorí na skrytých miestach, kde sa bez povšimnutia rozvíja. O to dôležitejšie ...
  • Galéria5
  • Zdroj: Getty/KatarzynaBialasiewicz

Takmer každý musel niekedy bojovať s plesňou. Často sa tvorí na skrytých miestach, kde sa bez povšimnutia rozvíja. O to dôležitejšie je zabrániť jej nenápadnému vzniku včas!

Fotogaléria

Správne vetranie a kúrenie je základ. No vedeli ste, rovnako dôležité je aj správne rozmiestnenie nábytku? Netlačte jednotlivé kusy na stenu, dovoľte im, aby dýchali.

Matthew McConaughey vysolil za havajskú oázu 7,85 milióna dolárov.
Ohromné havajské sídlo Matthewa McConaugheyho: Toto nie je dom, toto je sen! Zobraziť článok

V boji proti plesniam vám pomôžu aj rastliny, ktoré zároveň vytvoria príjemnú klímu a podčiarknu útulnosť vášho príbytku. Napríklad:

1. Brečtan

Zbavuje zárodkov plesní, ktoré poletujú vo vzduchu vlhkej miestnosti a je ideálnou voľbou pre menšie kúpeľne. Okrem toho neutralizuje mnohé toxické látky, vrátane cigaretového dymu. Dostanete ho v rôznych farebných kombináciách zelenej, žltej a bielej. Vypestovať brečtan nie je náročné, dokážete to aj z odrezkov. Doprajte mu vlhkú pôdu, no pozor, aby nestál vo vode.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});