"Mandľové mamičky": Nebezpečný rodičovský trend vážne ohrozuje budúcnosť detí, predovšetkým dcér!

Toxická scéna Gigi Hadid a jej matky ukazuje desivý rodičovský fenomén: takzvané „mandľové mamičky“. Volia prísnu diétnu výchovu aj pri ...

Toxická scéna Gigi Hadid a jej matky ukazuje desivý rodičovský fenomén: takzvané „mandľové mamičky“. Volia prísnu diétnu výchovu aj pri najmenších deťoch a podporujú stereotypný ideály krásy 21. storočia.

Fotogaléria

Jednoducho, ide o matky žiadajúce od svojich detí prijímať čo najmenej kalórií. Príklad za všetky: v 17 rokoch modelka Gigi Hadid zavolala svojej matke Yolande, aby jej povedala, že sa necíti dobre. Vraj zjedla polovicu mandle a cíti sa veľmi slabá. "Starostlivá matka" svojej dcére poradila, aby jednoducho zjedla pár mandlí navyše, pričom si má dať dobrý pozor, aby ich poriadne požula.

Pre mandľovú mamu je chudnutie všetko

Desať rokov staré video je predstaviteľom toxického dospievania pod vplyvom rodiča, ktorý v prostredí všadeprítomných diét pravdepodobne sám vyrastal. Žiaľ, za tie roky sa toho veľa nezmenilo a v podobných podmienkach vyrastajú mnohé dievčatá aj dnes.

Pohybový špecialista Cyril Dongo
Nevhodná strava a životný štýl rodičov sa prejaví na dieťati a jeho vývoji, hovorí tréner Cyril Dongo Zobraziť článok

Mladí ľudia protestujú

Mnohí na sociálnych sieťach zdieľajú svoje vlastné skúsenosti, ktorými znázorňujú, aké to je vyrastať s kalorickou kalkulačkou. Jednou z nich je Tyler Bender (20) - mladá žena ovplyvnená úlohami stereotypnej „mandľovej mamy“ a jej toxickým vplyvom.

V jednom z klipov sa Bender svojho hypotetického dieťaťa pýta, či je naozaj hladné alebo sa len nudí. V inom videu „mandľová mama“ navštevuje svoju dospelú dcéru, len aby priamo skritizovala jej riad - ´hlboké taniere sú príliš veľké a nútia jesť príliš veľa, zbav sa ich!´ Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});