Akú kozmetiku potrebujú vaše vlasy? Odhaľte ich potreby vďaka jednoduchému TESTU s vodou!

Šampón, kondicionér, bohaté masky. Aj vy každý deň rozmaznávate svoju hrivu hodnotnými ošetrujúcimi prípravkami? Tie sú väčšinou prispôsobené ...

Šampón, kondicionér, bohaté masky. Aj vy každý deň rozmaznávate svoju hrivu hodnotnými ošetrujúcimi prípravkami? Tie sú väčšinou prispôsobené typu vlasov podľa ich potreby, ale vedeli ste, že dôležitú úlohu pri výbere kozmetiky zohráva aj tzv. pórovitosť vlasov?

Fotogaléria

Pórovitosť vlasov: čo to znamená?

Ide o vonkajší obal vlasov, ktorý pripomína šupinky. Na základe toho, či tieto šupinky k jadru vlasu pevne priliehajú alebo sú otvorené, viete rozpoznať jeho stav. Ten vás navedie na správny výber kozmetických prípravkov a vy tak nebudete vyhadzovať peniaze do vzduchu!

Vyskúšajte jednoduchý test s vodou

Naplňte misku vodou a odstrihnite si zopár umytých, ničím neošetrených vlasov. Pramienok vložte do vody a pozorujte, ako rýchlo klesá, alebo – či zostane plávať na vodnej hladine.

Nikdy si vlasy nefarbite sama!
Pravidlá domáceho farbenia: Ak nerobíte TOTO, koledujete si o prúser! Zobraziť článok

Prameň zostáva na povrchu – nízka pórovitosť

Ak prameň neklesne, znamená to, že máte nízku pórovitosť vlasov. Vrstva je hladká a tesne priliehajúca k vlasu, čo zaisťuje lesk a rovnosť. Drobnou nevýhodou je, že takéto vlasy schnú veľmi pomaly (mimoriadne dobre uzamykajú vlhkosť). Okrem toho je veľmi ťažké preniknúť ošetrujúcim produktom cez ich husté šupiny. 

Tip: Siahnite po ľahkých textúrach alebo umývateľných produkty. Dôvod? Ťažké bezoplachové ošetrujúce prípravky dokážu preniknúť úzkymi keratínovými šupinkami len čiastočne (zostávajú na povrchu). To zbytočne zaťažuje vlasy a vy nedosiahnete želané efekty.

Ako často si máme umývať vlasy? Zabudnite na dennodennú hygienu, názor odborníčky vás prekvapí! Zobraziť článok

Používajte produkty na báze vody a ľahké oleje ako napríklad arganový, grepový, hroznový alebo baobabový. Vyživujúcim produktom môžete dopomôcť dostať sa do vlasu pomocou tepla. To zabezpečí, že sa šupinky, teda vlasové kutikula, pootvorí.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});