Čas je ku nám neúprosný, a s pribúdajúcimi rokmi sa mení aj naše telo. Jednou z vnútorných zmien môže byť spomalený metabolizmus. Našťastie existuje na to chutné riešenie.
Fotogaléria
Hoci už pomaly táto zelenina odišla do zabudnutia, stále sa jedná o skvelú alternatívu špenátu, kelu a inej listovej zeleniny, mangold. Má napríklad dvojnásobný obsah draslíku ako banány. Obsahuje dôležitú vlákninu a vitamíny A a K.
Vďaka vysokému obsahu vlákniny, bielkovín a omega-3 mastných kyselín si zaslúžia našu pozornosť aj ľanové semienka. Práve omega-3 preukázateľne urýchľujú metabolizmus. Semienka sa dobre zamiešajú do jogurtu, smoothie, pudingu, pečených keksov, do syrovej či tvarohovej nátierky.
Ďalšiu hojnú dávku bielkovín, omega-3 mastných kyselín, selénu a vitamínu B12 nájdete aj v rybách, konkrétne (údenej) makrele.