OSEM návykov, ktoré si úspešní ľudia pestujú každý deň: Zariaďte sa ako oni, zmení vám to život

Vždy vás fascinuje, ako dobre si niektorí ľudia organizujú svoj život? Je to ľahšie, ako si myslíte! Nasledovné zvyky sú bežné pre väčšinu ...
  • Zdroj: Getty/vladans

Vždy vás fascinuje, ako dobre si niektorí ľudia organizujú svoj život? Je to ľahšie, ako si myslíte! Nasledovné zvyky sú bežné pre väčšinu úspešných ľudí.

3. Počúvajú svoje potreby

Panuje presvedčenie, že úspešní ľudia vstávajú veľmi skoro. Znie to tak, že nikto, kto si nastaví budík po 6. hodine, sa nemôže stať úspešným. Je to samozrejme nezmysel! Ak radi vstávate skoro a ste najproduktívnejší ráno, tento rytmus vám určite vyhovuje.

Prečo by sa však do takéhoto časového korzetu mala vtesnať nočná sova, ktorej prirodzená doba spánku je medzi polnocou a ôsmou hodinou ráno a ktorá má najlepšie nápady po západe slnka? Oveľa väčší zmysel predsa dáva počúvať svoje telo a jeho individuálne potreby.

Máte vo svojom okolí "FRENEMIES"? Takýchto ľudí sa čo najskôr zbavte, ich zákernosť vás môže zničiť! Zobraziť článok

4. Vedome hľadajú rovnováhu

V skutočnosti je téma prestávok taká dôležitá, že si zaslúži vlastný bod! Pretože aj tá najúspešnejšia podnikateľka potrebuje voľno, aby si dobila baterky. Často sme presvedčení, že na to, aby sme toho veľa stihli, musíme pracovať 24 hodín denne. Toto je omyl!

Vaše telo a myseľ nemôžu stále iba fungovať a podávať výkony. Časy, kedy sa zámerne sťahujete do ticha, aby ste pre seba urobili niečo dobré, sú pre produktivitu kľúčové. Môže to byť čas na šport, jogu, kvalitný čas s rodinou a priateľmi. Čokoľvek, čo potrebujete. 

Hľadáte správne cvičenie pre vaše telo? TOTO sa stane, ak budete cvičiť KAŽDÝ DEŇ jogu! Zobraziť článok

5. Držia sa ďalej od energetických upírov

Bohužiaľ, nie vždy si môžete vybrať, s kým budete tráviť čas. Týka sa to predovšetkým profesionálneho kontextu, no aj v rodine sa občas nájdu ľudia, ktorí vám lezú na nervy. Aj keď sa stretnutiam s náročnými kolegami či neustále dotieravou tetou Evou nemožno (vždy) vyhnúť, môžete aspoň obmedziť čas (a myšlienky!), ktorý takýmto zlodejom energie venujete. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});