Vydezinfikovaná, čistá a VOŇAVÁ toaleta „za pár šupov“: Účinný prostriedok bez agresívnych chemikálií si vyrobíte hravo doma!

Pustili ste sa do veľkého upratovania a v polovici tejto zábavy ste zistili, že sa vám minul čistiaci prostriedok na toalety? Pokoj, ...

Pustili ste sa do veľkého upratovania a v polovici tejto "zábavy" ste zistili, že sa vám minul čistiaci prostriedok na toalety? Pokoj, nič sa nedeje.

Fotogaléria

Pokiaľ máte doma tri suroviny nemusíte nikoho z rodiny nervózne hnať do blízkeho obchodu. Zástankyne eko riešenia sa navyše potešia, lebo k udržaniu WC bez mikróbov nepotrebujete žiadne agresívne chemikálie. Jedná sa o tri lacné a dostupné prípravky.

Zanesené špáry na podlahe vyčistite týmto geniálnym prípravkom: Pripravíte si ho ľahko doma! Zobraziť článok

Hlavnou zložkou homemade zmesi je antibakteriálny a antimikrobiálny čajovníkový olej. Ten bežne dostanete kúpiť v drogériách alebo lekárňach. Len ho mať práve doma. Okrem neho ešte potrebujete ocot a soľ.

Gazdinky, toto je zakázané: 5 vecí, ktoré by ste nikdy nemali čistiť vodou! Zobraziť článok

Postup na výrobu prostriedku je ľahký, že by ju zvládol aj lenivší chlap. Do misky nalejte  šálku octu. Pridajte 1/4 šálky soli a 10 kvapiek čajovníkového oleja. Všetko dôkladne premiešajte a cez lievik prelejte do fľaštičky s rozprašovacou hlavicou.

Pripravenú zmes dôkladne vystriekajte okolo vnútornej strany WC misy, a nechajte aspoň 20 minút pôsobiť. Potom jej pomôžte záchodovou kefou a spláchnite. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});