Čo určite nepatrí do odtoku a kanalizácie? Pozor, ich čistenie vás môže vďaka TÝMTO CHYBÁM vyjsť pekne draho!

Nikoho doma nepoteší upchaný odtok. Kto si s ním nevie poradiť svojpomocne, toho čaká volanie šikovnejšieho suseda alebo príslušnej firmy, ...

Nikoho doma nepoteší upchaný odtok. Kto si s ním nevie poradiť svojpomocne, toho čaká volanie šikovnejšieho suseda alebo príslušnej firmy, ktorej váš spokojný úsmev ako platba stačiť nebude.

Fotogaléria

Že zvyšky jedla a vlasy do odtoku nepatria, už pravdepodobne viete, ale je oveľa viac látok, ktoré v ňom nemajú čo robiť. Na niektoré je dokonca krátky aj drvič odpadu zabudovaný v kuchynskom dreze. Také rozdrvené škrupiny z vajec s ostrými hranami vedia postupne hravo upchať kolená odpadu.

Gazdinky, toto je zakázané: 5 vecí, ktoré by ste nikdy nemali čistiť vodou! Zobraziť článok

Na čo si dať ešte pozor?

Kávová usadenina: Jedným z najväčších omylov je vypustiť zrnitý zvyšok zo zalievanej kávy do kuchynského dresu. Nie, naozaj nečistí dobre potrubie, ale sa v ňom pomaly hromadí a upcháva. Suché usadeniny vyhoďte do koša alebo kompostu. Dobre ešte poslúžia rastlinám v izbovom kvetináči.

Vlhčené obrúsky a hygienické vložky: Je až neuveriteľné, že ich ľudia často chcú spláchnuť do WC. Na ne je aj hrubšie kanalizačné potrubie časom krátke.

undefined
Vložte do otvorenej rúry jedno jablko: Neuveríte, čo dokáže! Zobraziť článok

Vatové tyčinky od ucha: Možno ste ani nezbadali ako sa pomaly skĺzli do umývadla. Ak ich viete ľahko vybrať, urobte to čím skôr, lebo aj jeden či dva zabudnuté kusy vedia narobiť zbytočné problémy s odtokom.

Poučné pokračovanie nájdete na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});